Αποτελέσματα 2ου Διαγωνισμού Δημιουργικότητας “Η Αναχώρηση”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2ου ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ

Με επιτυχία διεξήχθη ο  2ος Διαγωνισμός Δημιουργικότητας από την 10/1/2022 μέχρι και 30/5/2022 από το 41 Street Café με θέμα «Η Αναχώρηση».  Η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική και τα έργα που επιλέχθηκαν από την 3μελή Επιτροπή   θ’ αποτελέσουν Συλλογή , η οποία θα εκδοθεί ως ενιαίο βιβλίο.

Σκοπός του Διαγωνισμού Δημιουργικότητας που διοργανώσαμε ήταν,  μέσω του έργου του εικαστικού Μανώλη Χάρου με θέμα «Η Αναχώρηση»,  να εμπνεύσουμε νέους και παλιούς καλλιτέχνες ν’ αναπτύξουν την φαντασία και την δημιουργικότητά τους , γράφοντας κάτι σχετικό με την παρακάτω σκέψη:

Η σκέψη μας, λοιπόν, έτρεξε  στα γεγονότα που σημάδεψαν την Ιστορία του τόπου μας 100 χρόνια πριν και από την άλλη σε όλα αυτά που ζούμε ΤΩΡΑ!.

Το έτος 1922 και την καταστροφή της Σμύρνης , αλλά και την τεράστια καταστροφή από τις πυρκαγιές στην Εύβοια το 2021. Το ξεσήκωμα των Ελλήνων της Σμύρνης το 1922 από την μία και το πρόσφατο ξεσπίτωμα της Ελλήλων το 2021 λόγω των πυρκαγιών. Την συνεχόμενη  εισροή προσφύγων προς την Ελλάδα την τελευταία διετία 2020-2022. Γεγονότα που επηρέασαν γενιές ανθρώπων , που άλλαξαν «τον ρου της ιστορίας». Καταστροφικά γεγονότα που οδηγούν  πληθυσμούς σε άτακτη φυγή, σε ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ.

Το πλοίο μοιάζει να είναι η μοναδική ελπίδα διαφυγής σε όλες τις περιπτώσεις. Και τότε και τώρα.   Είναι η έξοδος από έναν τόπο για έναν άλλον,  η αλλαγή πορείας,  η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Όλα τα θέματα προσεγγίστηκαν με ιδιαίτερα δημιουργικό  τρόπο. Σας παραθέτουμε τα ονόματα των δημιουργών που επιλέχθηκαν με αλφαβητική σειρά:

 • ΕΥΑ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
 • ΗΛΙΑΔΟΥ ΜΕΛΙΝΑ – ΔΙΟΝΥΣΙΑ
 • ΜΟΣΧΟΥ ΜΥΡΣΙΝΗ
 • ΠΑΜΠΟΥΚΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ
 • ΠΑΠΟΥΛΑ ΜΑΡΙΝΑ
 • ΣΚΟΡΔΙΑΝΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ
 • ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
 • ΧΗΝΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
 • ΨΑΡΡΗ ΑΣΠΑΣΙΑ

Οι νικητές είναι οι εξής:

1ο Βραβείο:   ΣΩΤΗΡΙΑ ΣΚΟΡΔΙΑΝΟΥ με τίτλο : «Θα (επι)μείνεις;»

2ο Βραβείο:   ΑΣΠΑ ΨΑΡΡΗ  με τίτλο: «Η Αναχώρηση»

3ο Βραβείο:  ΕΛΕΝΗ ΠΑΜΠΟΥΚΙΔΟΥ με τίτλο: «Ameagarinosorawo»

 

1ος Επαινος:  ΜΥΡΣΙΝΗ ΜΟΣΧΟΥ με τίτλο: «Λεμονιά»

2ος Επαινος:  ΜΕΛΙΝΑ – ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΗΛΙΑΔΟΥ με τίτλο: «Αντίο πατρίδα»

3ος Επαινος:  ΕΥΑ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ με τίτλο: «Η Αναχώρηση»

 

Οι νικητές των Βραβείων κερδίζουν από 40  βιβλία για ιδία χρήση

Οι νικητές των Επαίνων κερδίζουν από 20  βιβλία για ιδία χρήση

Η Επιτροπή  επίσης έκρινε ότι θα πρέπει να δωθούν από 5 βιβλία σε κάθε έναν από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, θέλοντας να ενισχύσει  μ’ αυτόν τον τρόπο την συμμετοχή τους σε παρόμοιες κινήσεις.

Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο “Η ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ” ήταν το επιδφράγισμα της προσπάθειάς μας για την ανάδειξη νέων καλλιτεχνών και μπορείτε ἠδη να το προμηθευτείτε ΕΔΩ

Τα ποιήματα παρουσιάστηκαν στο κοινό σε μια όμορφη βραδιά κατά την οποία μας τίμησαν με την παρουσία τους οι:

Γιώργος Δαουλάρης, Επικεφαλής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Δήμου Δάφνης – Υμηττού, Γεωργία Ζωγραφινάκη , Γραμματέας Μορφωτικής και Πολιτιστικής Κίνησης Δάφνης, Μανος Μελισσουργακης, Γραμματέας Π.Ε.Λ, @Panagiota Bletas, Xrisa Nikolaki, @Αντώνης Θαλασσέλης, Αξιώτης Εμμανουήλ, @Speak Freely Nelli, @Michalis Griveas, Μανίνα Μπαζαίου-Γριβέα, Kaliroi Roussou(Ροη) Δημοτικη Σύμβουλος Δήμου Δάφνης – Υμηττού, Basilis Romanos ο οποίος με την κιθάρα του και τις μελωδίες του προσέδωσε στην ατμόσφαιρα μια ρομαντική και νοσταλγική νότα….
Σας ευχαριστούμε όλους για τα ένθερμα λόγια σας και την στήριξή σας και δίνουμε την υπόσχεση για περισσότερα και ακόμη καλύτερα καλλιτεχνικά δρώμενα.

 

 

Φιλικά

Νούτσου Ευαγγελία –

Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων 41 Street Cafe και 41 Street Art Events

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ “Ή ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

2 Replies to “Αποτελέσματα 2ου Διαγωνισμού Δημιουργικότητας “Η Αναχώρηση””

 1. Κάπως μπλέχτηκε η μοίρα μου με το 41 Street Cafe. Κάπως μπλέχτηκε, και νιώθω απεριόριστη ευγνωμοσύνη για αυτό, γιατί δεν μιλάμε για ένα απλό Cafe εδώ που τα λέμε.
  Όταν συμμετείχα στον πρώτο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της μυστηριώδους κυρίας, στον οποίο απέσπασα τον πρώτο έπαινο, δεν το είδα μόνο σαν ευκαιρία. Ήταν πολλά παραπάνω. Ήταν η ώθηση που περίμενα και κανείς ποτέ δεν μου είχε δώσει. Ήταν και η αυτοπεποίθηση που μου έλειπε για να γράφω ασταμάτητα και χωρίς δεύτερες σκέψεις. Μετά από αυτόν τον λογοτεχνικό διαγωνισμό, έργα μου έχουν εκδοθεί και σε άλλες συλλογικές εκδόσεις μέσα σε ένα μόλις χρόνο. Η χαρά μου ήταν απερίγραπτη και μετά τη διάκρισή μου και στον δεύτερο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό.
  Ευχαριστώ ειλικρινά το 41 Street Cafe και τους ανθρώπους του που δίνουν τέτοιες ευκαιρίες σε τέτοιους καιρούς και δίνουν χώρο στην τέχνη.
  Τέλος, ήθελα να πω δυο λόγια και για τον χώρο, ο οποίος αποτελεί συνώνυμο της ζεστασιάς, της φιλοξενίας και της καλαισθησίας. Βρήκε δηλαδή η τέχνη το στέκι της.
  Ευχαριστώ από καρδιάς 41 Street Cafe.

  1. Ευχαριστούμε πολύ για τα εγκάρδια λόγια.
   Η γνωριμία του χώρου μας με το θεματικό “Ποίηση και Λόγος” βασίστηκε σ ένα τυχαίο γεγονός!.
   Συγκεκριμένα στην ανακάλυψη του πίνακα της “Μυστηριώδους Κυρίας” στα σκουπίδια…..
   Η ανταπόκριση, όμως, του κόσμου στην συμμετοχή του πρώτου Διαγωνισμού μας μάς “άνοιξε” την πόρτα ενός μαγικού κόσμου!!!
   Αυτός ο κόσμος είστε όλοι εσείς που συμμετείχατε και όλοι οι συντελεστές !!
   Και η “μαγεία ” συνεχίζεται με τον δεύτερο διαγωνισμό !!!
   Και θα συνεχίζεται , όσο όλοι εμείς συνεχίζουμε να πιστεύουμε στα όνειρα μας και παλεύουμε να τα κάνουμε πραγματικότητα.

   41 Street Cafe Ymittos (41 Street art events)

Comments are closed.

error

Θα θέλατε να είστε φίλος μας;